Sastāvdaļas
- 1 vidēja lieluma kabacis
- 2 nelieli sīpoli
- 1 burkāns
- 2 tomāti
- 4 ēdamkarotes augu eļļas
- 40 g sviesta
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/3 tējkarotes piparu maisījuma
- šķipsniņa sāls
- 1/2 glāzes rīsu
- mazliet zaļumu
Pagatavošana
- Rīsus pārlej ar ūdeni un atstāj.
- Sīpolus sakapā.
- Kabaci nomizo un sagriež vidēja lieluma gabalos.
- Sautējamā katlā vai multikatlā lej augu eļļu un uzkarsē to.
- Tomātus sagriež gabaliņos.
- Katlā liek sīpolus un mazliet tos apcep.
- Pievieno garšvielas, samaisa un pievieno tomātus.
- Pievieno kabačus un turpina cept, cep, katlam neuzliekot vāku.
- Pievieno rīsus, sāli, sviestu, samaisa un pielej pusi glāzes karsta ūdens.
- Ūdens daudzums atkarīgs no tā, cik daudz sulas izdala dārzeņi, tā nedrīkst būt par daudz, katlam uzliek vāku.
- Sautē, kamēr rīsi ir gatavi.
- Nobeigumā pievieno sakapātus pētersīļus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!