Kabači ar dārzeņiem un rīsiem

Kabači ar dārzeņiem un rīsiem Foto: Kabači ar dārzeņiem un rīsiem

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja lieluma kabacis
  • 2 nelieli sīpoli
  • 1 burkāns
  • 2 tomāti
  • 4 ēdamkarotes augu eļļas
  • 40 g sviesta
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1/3 tējkarotes piparu maisījuma
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 glāzes rīsu
  • mazliet zaļumu

Pagatavošana

  1. Rīsus pārlej ar ūdeni un atstāj.
  2. Sīpolus sakapā.
  3. Kabaci nomizo un sagriež vidēja lieluma gabalos.
  4. Sautējamā katlā vai multikatlā lej augu eļļu un uzkarsē to.
  5. Tomātus sagriež gabaliņos.
  6. Katlā liek sīpolus un mazliet tos apcep.
  7. Pievieno garšvielas, samaisa un pievieno tomātus.
  8. Pievieno kabačus un turpina cept, cep, katlam neuzliekot vāku.
  9. Pievieno rīsus, sāli, sviestu, samaisa un pielej pusi glāzes karsta ūdens.
  10. Ūdens daudzums atkarīgs no tā, cik daudz sulas izdala dārzeņi, tā nedrīkst būt par daudz, katlam uzliek vāku.
  11. Sautē, kamēr rīsi ir gatavi.
  12. Nobeigumā pievieno sakapātus pētersīļus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes