Kā pareizi gatavo sviesta (smilšu) mīklu cepumiem, kūkām, tortēm

Kā pareizi gatavo sviesta (smilšu) mīklu cepumiem, kūkām, tortēm Foto: Mīkla cepumiem, kūkām, tortēm

Mīklu gatavo no sviesta, cukura, kviešu miltiem, nedaudz pievienojot olas.

Kviešu miltus izsijā uz mīklas dēļa, pievieno sviestu, to ar rokam sīki saplucinot. Miltu vidū iespiež bedrīti, kura ieber cukuru, ielej ar ūdeni un nedaudz sāls sakultu olu, ūdenī izšķīdinātu briežraga sāli un mīklu ar rokām ātri samīca.

Mīklu ilgi nemīca, jo tad sviesta mīklas izstrādājumu ir cieti, bet ne irdeni, trausli. Kā garšvielas var lietot vaniļu, citrona miziņu, citrona vai mandeļu esenci.

Sagatavoto mīklu 1/2 - 1 stundu atdzesē vēsā vietā. No tās gatavo cepumus, kūkas vai tortes un cep vidējā siltumā (220-240°).

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes