- Uzkaisiet pa virsu putrai, jogurtam, kafijai un jebkuriem citiem ēdieniem kanēli. Kanēlis paātrina metabolismu.
- Ja Jūs ēdat pusdienas birojā, tad neēdiet pie sava darba galda. Pētījumi liecina, ka, ēdot pie televizora vai datora monitora, cilvēki vidēji apēd par 250 kilokalorijām vairāk.
- Dzeriet kalciju tabletēs. Šis mikroelements veicina tauku sašķelšanos un padara šo procesu par 2,6% efektīvāku.
- Ēdiet pēc iespējas mazāk sāli un pēc iespējas vairāk sarkanos piparus. Bezsāls diēta palīdzēs atbrīvoties no liekā šķidruma.
- Lietojiet sojas mērci. Saskaņā ar nesen veiktajiem pētījumiem, sojas olbaltumvielas īpašā veidā ietekmē mūsu garšas receptorus, tādēļ sāta sajūta iestājas daudz ātrāk.
- Sagrieziet visus lielos pārtikas gabalus daudz mazākos gabaliņos. Tas ļaus Jums apēst apmēram 20% mazāk.
- Košļājiet košļājamo gumiju bez cukura uzreiz pēc ēšanas un divas stundas pēc tam. Tas palīdzēs uzveikt nemotivētu izsalkuma sajūtu.
- Ēdiet granātābolus. Šī augļa sēklu sastāvā ir viela, kura aizkavē tauku nogulsnējumu veidošanos, bet saldā garša mazina izsalkumu.
- Gaļu gatavojiet nevis uz pannas, bet cepeškrāsnī vai uz grilla. Šis apstrādes veids palīdz izvadīt no gaļas liekos taukus, bet cepšana, tieši otrādi, to pavairo.
- Makaronu vai griķu vietā ēdiet lēcas vai pupiņas. Pupiņās ir daudz šķiedrvielu un īpašās aminoskābes, pateicoties kam Jūs varēsiet izvairīties no tauku nogulsnējumiem.
- Nekad neizlaidiet brokastis. Atteikšanās no rīta maltītes palielina summāro dienas kaloriju patēriņu apmēram par 100 kcal.
- Viena ābola apēšana 15 minūtes pirms pusdienām vai vakariņām samazina summāro kaloriju patēriņu apmēram par 150—200 kalorijām diennaktī.
- Pievienojiet gaļas un dārzeņu ēdieniem papriku. Paprikā ir ļoti maz kaloriju, toties ir ļoti daudz C vitamīna.
- Neēdiet steigā. Apsēžoties pie galda cilvēks apēd par 30% mazāk.
Nedzeriet sulas no pakām: to sastāvā ir pārāk daudz cukura un salīdzinoši daudz kaloriju (40 – 60 uz 100 ml). Svaigi spiestām sulām ir tāds pats kaloriju daudzums, toties šādu sulu sastāvā ir vieglāk pārstrādājams cukurs.