Sastāvdaļas
- 600 g jūras asara filejas
- 1 purava kāts
- 1 neliels cukini
- 1 burkāns
- 2 šalotes sīpoli
- 1 ēdamkarote citronu sulas
- sāls un baltie pipari
- 50 g sviesta
- 100 g saldētu zirnīšu
- 1/8 l sausa baltvīna
- 400 ml zivju buljona
- 1 olas dzeltenums
- 125 g saldā krējuma
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 200°C. Nomazgājiet un notīriet puravu un cukini, nomizojiet burkānu un visu sagrieziet tievos salmiņos.
- Šalotes sīpolus nomizojiet un sagrieziet sīkos gabaliņos. Fileju labi noskalojiet, nosusiniet un ierīvējiet ar citronu sulu, sāli un pipariem.
- Ugunsdrošā formā izkausējiet pusi sviesta, pievienojiet šalotes sīpolus un cepiet, līdz tie kļūst caurspīdīgi un zeltaini.
- Pievienojiet sagatavotos dārzeņus un zirnīšus, turpiniet cepšanu 1 minūti. Virsū uzlieciet zivs fileju, pārlejiet ar vīnu un zivju buljonu.
- Atlikušā sviesta piciņas pārlieciet visam pāri.
- Cepiet cepeškrāsnī (180 °C temperatūrā) 15 minūtes. Izņemiet no krāsns un nolejiet šķidrumu.
- Zivi un dārzeņus formā turiet siltus.
- Izkāsiet katlā 1/4 šķidruma, kas izdalījies, zivi cepot, lieciet uz plīts katliņā bez vāka karsēties, kamēr tilpums samazinājies uz pusi.
- Olas dzeltenumu sakuliet ar saldo krējumu un iejauciet atdzesētā buljonā.
- Zivi un dārzeņus pārlejiet ar mērci un pasniedziet galdā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!