Jūras asaris baltvīna mērcē

Jūras asaris baltvīna mērcē Foto: Jūras asaris baltvīna mērcē

Sastāvdaļas

  • 600 g jūras asara filejas
  • 1 purava kāts
  • 1 neliels cukini
  • 1 burkāns
  • 2 šalotes sīpoli
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • sāls un baltie pipari
  • 50 g sviesta
  • 100 g saldētu zirnīšu
  • 1/8 l sausa baltvīna
  • 400 ml zivju buljona
  • 1 olas dzeltenums
  • 125 g saldā krējuma

Pagatavošana

Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 200°C. Nomazgājiet un notīriet puravu un cukini, nomizojiet burkānu un visu sagrieziet tievos salmiņos.
Šalotes sīpolus nomizojiet un sagrieziet sīkos gabaliņos. Fileju labi noskalojiet, nosusiniet un ierīvējiet ar citronu sulu, sāli un pipariem.
Ugunsdrošā formā izkausējiet pusi sviesta, pievienojiet šalotes sīpolus un cepiet, līdz tie kļūst caurspīdīgi un zeltaini.
Pievienojiet sagatavotos dārzeņus un zirnīšus, turpiniet cepšanu 1 minūti. Virsū uzlieciet zivs fileju, pārlejiet ar vīnu un zivju buljonu.
Atlikušā sviesta piciņas pārlieciet visam pāri.
Cepiet cepeškrāsnī (180 °C temperatūrā) 15 minūtes. Izņemiet no krāsns un nolejiet šķidrumu.
Zivi un dārzeņus formā turiet siltus.
Izkāsiet katlā 1/4 šķidruma, kas izdalījies, zivi cepot, lieciet uz plīts katliņā bez vāka karsēties, kamēr tilpums samazinājies uz pusi.
Olas dzeltenumu sakuliet ar saldo krējumu un iejauciet atdzesētā buljonā.
Zivi un dārzeņus pārlejiet ar mērci un pasniedziet galdā.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes