Sastāvdaļas
- 400 g svaigas vai saldētas asara filejas
- 2 ēdamkarotes augļu etiķa
- 3/8 l ūdens
- 1 paciņa sausā baltās mērces pulvera
- 3 ēdamkarotes krējuma
- 200 g svaigu vai konservētu sparģeļu
- rīvēts muskatrieksts pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Atlaidinātu fileju ātri noskalo aukstā ūdenī, nosusina un sagriež gabaliņos.
- 1/4 l ūdens pielej 2 ēdamkarotes augļu etiķa, pieliek sāli un muskatriekstu. Marinādi uzvāra.
- Ieliek zivs gabaliņus un karsē 10 minūtes.
- Svaigos sparģeļus nomazgā, notīra, sagriež gabaliņos un novāra sālsūdenī.
- Zivis un sparģeļus saliek sietā un notecina.
- Katliņā ielej 1/8 l sparģeļu buljona un pievieno 1/8 l zivju buljona. Šķidrumam pievieno mērces pulveri un uzkarsē.
- Mērcei pieliek krējumu, saliek zivis un sparģeļus. Ja nepieciešams, pierīvē muskatriekstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!