Jūras asara frikasē ar sparģeļiem

Jūras asara frikasē ar sparģeļiem Foto: Jūras asara frikasē ar sparģeļiem

Sastāvdaļas

  • 400 g svaigas vai saldētas asara filejas
  • 2 ēdamkarotes augļu etiķa
  • 3/8 l ūdens
  • 1 paciņa sausā baltās mērces pulvera
  • 3 ēdamkarotes krējuma
  • 200 g svaigu vai konservētu sparģeļu
  • rīvēts muskatrieksts pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Atlaidinātu fileju ātri noskalo aukstā ūdenī, nosusina un sagriež gabaliņos.
  2. 1/4 l ūdens pielej 2 ēdamkarotes augļu etiķa, pieliek sāli un muskatriekstu. Marinādi uzvāra.
  3. Ieliek zivs gabaliņus un karsē 10 minūtes.
  4. Svaigos sparģeļus nomazgā, notīra, sagriež gabaliņos un novāra sālsūdenī.
  5. Zivis un sparģeļus saliek sietā un notecina.
  6. Katliņā ielej 1/8 l sparģeļu buljona un pievieno 1/8 l zivju buljona. Šķidrumam pievieno mērces pulveri un uzkarsē.
  7. Mērcei pieliek krējumu, saliek zivis un sparģeļus. Ja nepieciešams, pierīvē muskatriekstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes