Sastāvdaļas
Mīklai:
- 100 g sviesta
- 2 olas
- 1/2 glāze cukura
- 1 1/2 glāzes miltu
- 1 tējkarote sodas
Pildījums:
- 300 g jogurta
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
- 1/2 bundžiņa iebiezinātā piena
- 30 g želatīna
- valrieksti
- vīnogas
- mandarīni
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar cukuru, pievieno sviestu, dzeramo sodu un izsijātus miltus.
- Visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā un ieklāj iepriekš nedaudz ietaukotā formā, cep 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
- Želatīnu aplej ar ūdeni un atstāj uzbriedināties.
- Jogurtu un cukuru sakuļ ar elektrisko putotāju, pievieno želatīnu un rūpīgi samaisa.
- Jogurta masu ielej tāda paša izmēra kūkas formā kādā bija biskvīts un ieliek ledusskapī sastingt.
- Vīnogas pārgriež uz pusēm un atdala no sēkliņām (ja ir), mandarīnus nomizo un sadala daiviņās, bet valriekstus nedaudz sasmalcināt.
- Biskvītu pārklāj ar iebiezināto pienu, jogurta krēmu kārtu.
- Tortes virskārtu rotā ar augļiem, bet malas ar valriekstiem.
- Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!