Jogurta pīrāgs turku gaumē

Jogurta pīrāgs turku gaumē Foto: Jogurta pīrāgs turku gaumē

Sastāvdaļas

  • 4 olas(dzeltenumus atdala no baltumiem)
  • 1/2 tases cukura
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 2 tases jogurta bez piedevām
  • 1 citrona miziņa
  • 1 citrona sula
Sīrupam:
  • 2/3 tases ūdens
  • 1 tase cukura
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 citrona vai apelsīna miziņa

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru bālā krēmveida masā.
  2. Pievieno miltus, jogurtu, rīvētu citrona miziņu, citrona sulu - visu sakuļ.
  3. Atsevišķi sakuļ olu baltumus, pievieno jogurta masai.
  4. Mīklu liek, ar sviestu ieziestā veidnē, cep 175°C temperatūrā, 50-60 minūtes.
  5. Gatavu pīrāgu pārliek pasniegšanas traukā.
  6. Pīrāga konsistencei jābūt, kā suflē.
  7. Gatavo sīrupu - uzvāra ūdeni ar cukuru - to izšķīdina, pievieno rīvētu citrona vai apelsīna miziņu, citrona sulu, vāra 3-5 minūtes.
  8. Atdzesē aukstumā.
  9. Sīrupu pārlej pīrāgam.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes