Sastāvdaļas
- 4 olas(dzeltenumus atdala no baltumiem)
- 1/2 tases cukura
- 3 ēdamkarotes miltu
- 2 tases jogurta bez piedevām
- 1 citrona miziņa
- 1 citrona sula
Sīrupam:
- 2/3 tases ūdens
- 1 tase cukura
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 1 citrona vai apelsīna miziņa
Pagatavošana
- Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru bālā krēmveida masā.
- Pievieno miltus, jogurtu, rīvētu citrona miziņu, citrona sulu - visu sakuļ.
- Atsevišķi sakuļ olu baltumus, pievieno jogurta masai.
- Mīklu liek, ar sviestu ieziestā veidnē, cep 175°C temperatūrā, 50-60 minūtes.
- Gatavu pīrāgu pārliek pasniegšanas traukā.
- Pīrāga konsistencei jābūt, kā suflē.
- Gatavo sīrupu - uzvāra ūdeni ar cukuru - to izšķīdina, pievieno rīvētu citrona vai apelsīna miziņu, citrona sulu, vāra 3-5 minūtes.
- Atdzesē aukstumā.
- Sīrupu pārlej pīrāgam.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!