Sastāvdaļas
- 3 olas
- 8 ēdamkarotes cukura
- 100 g cukura
- 10 g cepamā pulvera
- 5 ēdamkarotes ūdens
- 170 g kondensētā piena
- 120 g 20% skābā krējuma
- 1/2 citrona sula
- 1 ēdamkarote sarkano jāņogu
- 1 ēdamkarote upeņu
- 1 ēdamkarote piena pulvera
- 180 g jogurta
- 100 g trekna biezpiena
- 20 g želatīna
Pagatavošana
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem un olu dzeltenumus, cukuru ar elektrisko putotāju sakuļ.
- Turpina kult un pievieno 5 ēdamkarotes ūdens.
- Atsevišķā bļodiņā sakuļ olu baltumus ar šķipsniņu sāls un 4 ēdamkarotēm cukura.
- Sajauc miltus ar cepamo pulveri un sijājot pievieno olu dzeltenumu masai, rūpīgi samaisa.
- Tad olu masā iecilā saputotos olu baltumus.
- Kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko.
- Iegūto mīklu ieklāj kūkas formā un cep 30 minūtes 180°C temperatūrā.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās.
- Ogu krēms: Ogas ar blenderi sasmalcina, tad pievieno piena pulveri un 100 g cukura.
- Tad pievieno biezpienu, jogurtu un ar elektrisko putotāju visu sakuļ.
- Sagatavo želatīnu pēc uz paciņas rakstītajām instrukcijām un pievieno masai.
- Rūpīgi samaisa un ievieto ledusskapī uz 10 minūtēm.
- Pamata biskvīta kārtu liek uz servējamā šķīvja un pārklāj ar 2/3 ogu masas, klāj pāri nākamo kārtu un pārziež ar atlikušo krēma daudzumu.
- Ievieto torti ledusskapī uz apmēram stundu un tikmēr pagatavo krēmu.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ iebiezināto pienu sajauc un skābo krējumu, pakāpeniski pievienojot citrona sulu.
- Tortes virsmu pārklāj ar krēmu un ievieto ledusskapī vēl uz 1 stundu.
- Dekorē ar ogām, kokosriekstu skaidiņām, pēc jūsu pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!