Sastāvdaļas
- 350 g dabīgā jogurta
- 300 ml piena
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 40 g želatīna
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 6 ēdamkarotes pūdercukura
- 250 g zemeņu
Pagatavošana
- Nelielā katliņā ielej pienu un 30 g želatīna, karsē uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, līdz želatīns pilnībā izkusis.
- Atsevišķā bļodā sajauc jogurtu ar pūdercukuru, citrona sulu un visu saputo ar elektrisko putotāju.
- Tad pakāpeniski pievieno atdzesēto pienu un atkal visu saputo.
- 1/3 šīs masas ielej atsevišķā bļodā un pievieno tai kakao pulveri.
- Kakao masu ieklāj kūkas formā un ievieto saldētavā uz 15 minūtēm.
- Pēc noteiktā laika pārlej šo masu atlikušo masu un atkal ievieto saldētavā līdz būs nepieciešama.
- Tikmēr zemenes attīra no kauslapiņām un sablenderē biezenī.
- Atlikušo želatīna daudzumu pārlej ar 50 ml ūdens un atstāj uz 10 minūtēm uzbriest. Tad izkausē un atdzesē.
- Zemenēm pievieno pūdercukuru (pēc garšas) un sajauc ar atdzesēto želatīnu viendabīgā masā.
- Šo zemeņu masu pārlej pār jogurta kūku un ievieto ledusskapī līdz kūka būs pilnībā sastingusi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!