Sastāvdaļas
- 150 g jogurta (bez piedevām)
- 150 ml augu eļļas
- 3 olas
- 250 g pūdercukura
- 1 un 1/2 tējkarote vaniļas cukura
- 1/2 citrona miziņas
- 175 g miltu
- 75 g kukurūzas miltu (vai kartupeļu cietes)
- pūdercukurs dekorēšanai
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 22 cm lielu kēksa formu.
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus sakuļ līdz tie sāk putot un noliek maliņā līdz nepieciešams.
- Sajauc olu dzeltenumus ar jogurtu un izmanto tukšo jogurta trauciņu turpmākajiem mērījumiem.
- Tātad, pievieno 2 jogurta trauciņus cukura olu dzeltenumu masai un sakuļ līdz masa kļūst viegla un gaisīga.
- Vienu jogurta trauciņu augu eļļas un, nepārtraucot maisīšanu, pievieno olu dzeltenumiem.
- Pievieno masai vaniļas ekstraktu un citrona miziņas.
- Nepārtraucot kulšanu, masai pievieno divas jogurta trauciņus miltu un 1 jogurta trauciņu kukurūzas miltu, visu samaisa viendabīgā masā.
- Izmantojot metāla karoti iecilā olu baltumu masā.
- Iegūto masu ielej iepriekš sagatavotajā kēksa formā un liek cepties aptuveni 30-35 minūtes.
- Kad kēkss gatavs, izņem to no cepeškrāsns un ļauj atdzesēties aptuveni 10 minūtes.
- Pirms pasniegšanas pārber to ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!