Jogurta kēkss

Jogurta kēkss Foto: Jogurta kēkss

Sastāvdaļas

  • 150 g jogurta (bez piedevām)
  • 150 ml augu eļļas
  • 3 olas
  • 250 g pūdercukura
  • 1 un 1/2 tējkarote vaniļas cukura
  • 1/2 citrona miziņas
  • 175 g miltu
  • 75 g kukurūzas miltu (vai kartupeļu cietes)
  • pūdercukurs dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 22 cm lielu kēksa formu.
  2. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus sakuļ līdz tie sāk putot un noliek maliņā līdz nepieciešams.
  3. Sajauc olu dzeltenumus ar jogurtu un izmanto tukšo jogurta trauciņu turpmākajiem mērījumiem.
  4. Tātad, pievieno 2 jogurta trauciņus cukura olu dzeltenumu masai un sakuļ līdz masa kļūst viegla un gaisīga.
  5. Vienu jogurta trauciņu augu eļļas un, nepārtraucot maisīšanu, pievieno olu dzeltenumiem.
  6. Pievieno masai vaniļas ekstraktu un citrona miziņas.
  7. Nepārtraucot kulšanu, masai pievieno divas jogurta trauciņus miltu un 1 jogurta trauciņu kukurūzas miltu, visu samaisa viendabīgā masā.
  8. Izmantojot metāla karoti iecilā olu baltumu masā.
  9. Iegūto masu ielej iepriekš sagatavotajā kēksa formā un liek cepties aptuveni 30-35 minūtes.
  10. Kad kēkss gatavs, izņem to no cepeškrāsns un ļauj atdzesēties aptuveni 10 minūtes.
  11. Pirms pasniegšanas pārber to ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes