Jogurta kēkss ar melnajām plūmēm

Jogurta kēkss ar melnajām plūmēm Foto: Jogurta kēkss ar melnajām plūmēm

Sastāvdaļas

  • 1 glāze dzeramā jogurta ar garšu, kāda vislabāk patīk
  • 3 olas
  • 2-3 ēdamkarotes cukura
  • 1,5 glāzes miltu
  • 40 g izkausēta sviesta
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 100 g žāvētu melno plūmju bez kauliņiem
  • 100 g rozīņu

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Kēksa veidni ieziež ar sviestu.
  3. Žāvētās plūmes un rozīnes aplej ar verdošu ūdeni, atstāj uz 5 minūtēm, tad ūdeni nolej, nosusina ar papīra dvieli.
  4. Nosusinātus liek bļodā un samaisa ar šķipsniņu miltu.
  5. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
  6. Olu dzeltenumus, sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru, sāli, kamēr masa kļūst bāla, turpinot kult, pielej augu eļļu, izkausētu sviestu, pievieno jogurtu.
  7. Masu izmaisa, pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri, samaisa lai nav kunkuļu, pievieno melnās plūmes un rozīnes.
  8. Atsevišķi sakuļ olu baltumus stingrās putās.
  9. Sakultos olu baltumus uzmanīgi samaisa ar mīklu, lej veidnē.
  10. Cep, kamēr kļūst zeltains, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.
  11. Gatavu kēksu atdzesē uz restītēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes