Jēra ribiņas ar pupiņām
Gaļas ēdienu receptes
gaļas buljons
jēra gaļas ribiņas
jēra ribiņas
lauru lapa
milti
pētersīļu zaļumi
pimenta graudiņi
pupumētras
sāls
sviests
ūdens
zaļās pākšu pupiņas
Foto: Jēra ribiņas ar pupiņām
Sastāvdaļas
- 500 g jēra ribiņu
- 1/2 l ūdens
- 1 lauru lapa
- 3 pimenta graudiņi
- 375 g svaigu zaļo pākšu pupiņu
- 1 zariņu pupumētras
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1/8 l gaļas buljona
- 1 ēdamkarote pētersīļu zaļumu
- sāls
Pagatavošana
- Ribiņas nomazgā un sadala šķēlēs.
- Liek verdošā sālsūdenī, pievieno lauru lapu un pimenta graudiņus. Katliņam uzliek vāku.
- Ribiņas uz lēnas uguns vāra apmēram 1 stundu.
- Pa to laiku nomazgā un sagriež pupiņu pākstis.
- Sīki sagriež pupumētru.
- Pupiņas un zaļumus pievieno ribiņām un sautē vēl 20 minūtes.
- Pannā izkausē sviestu un apbrūnina miltus. Pielej buljonu, uzvara un pievieno gaļai.
- Kad ribiņas gatavas, pieliek sāli un pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.
recepte skatīta ... reizes
Šodien skatītākās receptes