Jēra ribiņas ar pupiņām

Jēra ribiņas ar pupiņām Foto: Jēra ribiņas ar pupiņām

Sastāvdaļas

  • 500 g jēra ribiņu
  • 1/2 l ūdens
  • 1 lauru lapa
  • 3 pimenta graudiņi
  • 375 g svaigu zaļo pākšu pupiņu
  • 1 zariņu pupumētras
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1/8 l gaļas buljona
  • 1 ēdamkarote pētersīļu zaļumu
  • sāls

Pagatavošana

  1. Ribiņas nomazgā un sadala šķēlēs.
  2. Liek verdošā sālsūdenī, pievieno lauru lapu un pimenta graudiņus. Katliņam uzliek vāku.
  3. Ribiņas uz lēnas uguns vāra apmēram 1 stundu.
  4. Pa to laiku nomazgā un sagriež pupiņu pākstis.
  5. Sīki sagriež pupumētru.
  6. Pupiņas un zaļumus pievieno ribiņām un sautē vēl 20 minūtes.
  7. Pannā izkausē sviestu un apbrūnina miltus. Pielej buljonu, uzvara un pievieno gaļai.
  8. Kad ribiņas gatavas, pieliek sāli un pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes