Jēra muguriņa ar tomātu mērci

Jēra muguriņa ar tomātu mērci Foto: Jēra muguriņa ar tomātu mērci

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra muguras gabala
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 3 ēdamkarotes auksti spiestas eļļas
  • 1/4 l tomātu mērces ar zaļumiem
  • sāls
  • 125 g skāba krējuma
  • garšvielu zaļumi
  • 1 ēdamkarote pārtikas cietes

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā, nosusina, nogriež liekos taukus un noņem plēves.
  2. Aprasina ar citrona sulu.
  3. Cepešpannā sakarsē eļļu, gaļu apcep no visam pusēm un pielej 1/8 l verdoša ūdens.
  4. Pieliek gatavo tomātu mērci. Cepešpannai uzliek vāku.
  5. Gaļu uz lēnas uguns sautē apmēram 2 stundas.
  6. Kad gaļa mīksta, to izņem no pannas un noliek siltumā.
  7. Mērcei pievieno krējumu un iebiezina ar ūdenī izšķīdinātu cieti.
  8. Pieliek sasmalcinātus zaļumus.
  9. Mērci pasniedz atsevišķā traukā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes