Sastāvdaļas
- 1 kg jēra muguras gabala
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 3 ēdamkarotes auksti spiestas eļļas
- 1/4 l tomātu mērces ar zaļumiem
- sāls
- 125 g skāba krējuma
- garšvielu zaļumi
- 1 ēdamkarote pārtikas cietes
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā, nosusina, nogriež liekos taukus un noņem plēves.
- Aprasina ar citrona sulu.
- Cepešpannā sakarsē eļļu, gaļu apcep no visam pusēm un pielej 1/8 l verdoša ūdens.
- Pieliek gatavo tomātu mērci. Cepešpannai uzliek vāku.
- Gaļu uz lēnas uguns sautē apmēram 2 stundas.
- Kad gaļa mīksta, to izņem no pannas un noliek siltumā.
- Mērcei pievieno krējumu un iebiezina ar ūdenī izšķīdinātu cieti.
- Pieliek sasmalcinātus zaļumus.
- Mērci pasniedz atsevišķā traukā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!