Jēra karbonāde serbu gaumē

Jēra karbonāde serbu gaumē Foto: Jēra karbonāde serbu gaumē

Sastāvdaļas

  • 2 biezas jēra karbonādes šķēles
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls
  • rožu paprika
  • malti baltie pipari
  • 75 g skābētu kāpostu
  • 25 g trekna šķiņķa
  • 1 tējkarote tomātu biezeņa
  • 1 sīpols
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes auksti spiestas augu eļļas
  • 1/8 l gaļas buljona

Pagatavošana

  1. Karbonādes noskalo auksta ūdenī, apsusina un nogriež lieko treknumu.
  2. Katrā šķēlē no sāniem iegriež kabatu un ierīvē ar miezerī saberztu ķiploku, sāli, pipariem un papriku. Arī no ārpuses karbonādi tāpat ierīvē ar garšvielām.
  3. Skābajiem kāpostiem pieliek sagrieztu speķi, sīpolu un tomātu biezeni.
  4. Šo masu sapilda karbonādes kabatās. Atveres sastiprina ar koka irbulīšiem.
  5. Karbonādes apkaisa ar miltiem un uz mērenas uguns, bieži apgrozot, apcep brūnas.
  6. Pielej karstu buljonu, pannai uzliek vāku un sautē, kamēr gaļa gatava.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes