Sastāvdaļas
- 2 biezas jēra karbonādes šķēles
- 1 ķiploka daiviņa
- sāls
- rožu paprika
- malti baltie pipari
- 75 g skābētu kāpostu
- 25 g trekna šķiņķa
- 1 tējkarote tomātu biezeņa
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes miltu
- 2 ēdamkarotes auksti spiestas augu eļļas
- 1/8 l gaļas buljona
Pagatavošana
- Karbonādes noskalo auksta ūdenī, apsusina un nogriež lieko treknumu.
- Katrā šķēlē no sāniem iegriež kabatu un ierīvē ar miezerī saberztu ķiploku, sāli, pipariem un papriku. Arī no ārpuses karbonādi tāpat ierīvē ar garšvielām.
- Skābajiem kāpostiem pieliek sagrieztu speķi, sīpolu un tomātu biezeni.
- Šo masu sapilda karbonādes kabatās. Atveres sastiprina ar koka irbulīšiem.
- Karbonādes apkaisa ar miltiem un uz mērenas uguns, bieži apgrozot, apcep brūnas.
- Pielej karstu buljonu, pannai uzliek vāku un sautē, kamēr gaļa gatava.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!