Sastāvdaļas
- 600 g jēra gaļas
- 600 g burkānu
- 200 zirņu
- 200 g grieztas pupiņas
- 3 tomāti
- sāls, ķiploki, sīpoli, pētersīļi, dedzināts cukurs pēc garšas
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- tomātu mērce pēc izvēles
- kartupeļi pie pasniegšanas
Pagatavošana
- Jēra gaļu sagriež gabaliņos, taukos vai sviestā apcep brūnu, saliek katliņā, pārlej ar buljonu un aizvākota traukā sautē pusmīkstu.
- Tad pievieno sagrieztas saknes, pārējās piedevas, garšvielas un turpina sautēšanu, līdz viss gatavs.
- Pēdīgi pieliek miltu tumi un uzkarsē.Garšas pēc, ja vēlas, pievieno skābu krējumu, tomātu mērci un mazliet dedzinātu cukuru.
- Pasniedz ar novārītiem kartupeļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!