Sastāvdaļas
- 800 g jēra gaļas
- 2 ēdamkarotes tauku
- 3 skābēti gurķi
- 1 tējkarote 9% etiķa
- 1 ēdamkarote miltu
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 sīpols
- 1 šķēle selerijas saknes
- 1 pētersīlis
- sāls
- pipari
- 2 krustnagliņas
- cukurs
- ūdens
Pagatavošana
- Gaļu sagriež gabalos ar visu kaulu, taukos apcep brūnu, liek katlā, pārlej ar verdošu ūdeni tā lai gaļa būtu tikko apsegta, un sautē uz lēnas uguns.
- Kad gaļa mīksta, pievieno sasmalcinātas garšsaknes, sali, piparus, krustnagliņās.
- Mīkstai gaļai pievieno nomizotus, kubiņos sagrieztus gurķus, etiķi un cukuru, mērci iebiezina ar miltiem un krējumu.
- Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!