Jēra gaļās šašliks armēņu gaumē

Jēra gaļās šašliks armēņu gaumē Foto: Jēra gaļās šašliks armēņu gaumē

Sastāvdaļas

  • 2 kg jēra gaļas no ribu daļas kopā ar kauliņiem (vai cūkgaļas ribu daļa)
  • 3 sīpoli
  • sarkanie un melnie pipari
  • žāvēts baziliks
  • sāls (visas garšvielas liek pēc garšas, arī sāli)

Piedevām:

  • lavašs
  • svaigs baziliks
  • kinza
  • dilles
  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež palielos gabalos kopā ar kauliņu (ap 300 g katrs).
  2. Sagrieztos gabalus izliek uz galda cieši citu pie cita, uzber sāli, uzkaisa piparus, baziliku, sīpolu ripiņas.
  3. Apgriež gaļu uz otru pusi, apkaisa ar garšvielām, sāli un sīpoliem.
  4. Ar rokām kārtīgi samīca (kā to dara, mīcot mīklu).
  5. Sagatavoto gaļu liek bļodā, apkaisa ar sīpoliem, apklāj ar plēvi un ielikt ledusskapī vismaz uz pāris stundām vai diennakti.
  6. Kad gaļa iemarinējusies, uzdur to gareniski uz iesmiem, pa 2 gabaliem uz katra iesma.
  7. Cep virs sakarsētām oglēm aptuveni 20-25 minūtes, ik pa laikam apgriežot iesmus.
  8. Pasniedz uz lavaša, apkaisot ar sagrieztām sīpolu ripiņām un dažādiem zaļumiem (dilles, baziliks, kinza, pētersīļi, sīpolloki utt.).

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes