Jēra gaļa diļļu mērcē

Jēra gaļa diļļu mērcē Foto: Jēra gaļa diļļu mērcē

Sastāvdaļas

  • 500 jēra gaļas
  • 3 - 4 melno piparu graudiņi
  • 1 lauru lapa
  • 1 tējkarote sāls

Mērcei:

  • 30 g sviesta
  • 1/4 l gaļas buljona
  • 30 g miltu
  • 1 ēdamkarote etiķa
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 ēdamkarotes sīki sagrieztu diļļu
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā, ierīvē ar sāli, pieliek garšvielas un dilles, pielej mazliet ūdens, uzliek vāku un 1,5 stundas sautē.
  2. Gatavo gaļu izņem, mazliet atdzesē,sagriež šķēlītēs un atkal ieliek karstajā buljonā.
  3. Sviestu izkausē uz cepešpannas, pieber miltus, mazliet tos pacep un sajauc ar buljonu.
  4. Sagatavotajai mērcei pielej etiķi, pieber cukuru, piparus un sāli.
  5. Olas dzeltenumu sakuļ ar pāris karotēm gaļas buljona un pielej mērcei.
  6. Beigās pieliek dilles.
  7. Gatavajā mērcē ieliek gaļu un uzvāra uz ļoti mazas liesmas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes