Sastāvdaļas
- 500 jēra gaļas
- 3 - 4 melno piparu graudiņi
- 1 lauru lapa
- 1 tējkarote sāls
Mērcei:
- 30 g sviesta
- 1/4 l gaļas buljona
- 30 g miltu
- 1 ēdamkarote etiķa
- 1 tējkarote cukura
- 1 olas dzeltenums
- 2 ēdamkarotes sīki sagrieztu diļļu
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā, ierīvē ar sāli, pieliek garšvielas un dilles, pielej mazliet ūdens, uzliek vāku un 1,5 stundas sautē.
- Gatavo gaļu izņem, mazliet atdzesē,sagriež šķēlītēs un atkal ieliek karstajā buljonā.
- Sviestu izkausē uz cepešpannas, pieber miltus, mazliet tos pacep un sajauc ar buljonu.
- Sagatavotajai mērcei pielej etiķi, pieber cukuru, piparus un sāli.
- Olas dzeltenumu sakuļ ar pāris karotēm gaļas buljona un pielej mērcei.
- Beigās pieliek dilles.
- Gatavajā mērcē ieliek gaļu un uzvāra uz ļoti mazas liesmas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!