Jēra ciskas cepetis

Jēra ciskas cepetis Foto: Jēra ciskas cepetis

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra ciska bez kaula
  • ķiploku pulveris
  • rozmarīns
  • 4 ēdamkarotes auksti spiestas eļļas
  • 1 sīpols
  • garšsaknes
  • 1/4 l ūdens
  • sāls

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un nogriež lieko treknumu. 
  2. Gaļu ierīvē ar rozmarīnu un ķiploka pulveri.
  3. Gaļu (ja nepieciešams) aptin ar rupju kokvilnas diegu.
  4. Cepešpannā sakarsē eļļu, pieliek sagrieztu sīpolu un rūpīgi notīrītas garšsaknes. Pielej karstu ūdeni.
  5. Cepeti liek pannā un liek sakarsētā līdz 180 - 200°C  cepeškrāsnī.
  6. Cep apmēram 2 stundas ik pa brīdim aplaistot. Ja nepieciešams, pielej karstu ūdeni.
  7. Gatavo cepeti izņem no pannas un noliek siltumā. Mērci izberž caur sietu un pieliek garšvielas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes