Sastāvdaļas
- 500 g jauno kartupeļu
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 50 g siera
- 4 ķiploku daiviņas
- 1 saišķītis diļļu
- 1 tējkarote augu eļļas
- 1/2 tējkarotes miltu
- sāls pēc garšas
- pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlītēs un izkārto ietaukotā veidnē, vienā kārtā.
- Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
- Dilles sakapā.
- Gatavo mērci - skābajam krējumam pievieno sāli un piparus, miltus, dilles, ķiplokus, visu samaisa.
- Mērci pārlej kartupeļiem, liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep 30 minūtes.
- Sieru sarīvē.
- 10 minūtes, pirms kartupeļu cepšanās beigām, veidni izņem, kartupeļus pārkaisa ar sieru un liek atpakaļ krāsnī.
- Kartupeļus pasniedz karstus, pārkaisītus ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!