Jaungada deserts bez cepšanas "Egļu čiekuri"
Receptes svētku galdam
Uzkodu receptes
glazētas kukurūzas pārslas
pūdercukurs
valrieksti
vārīts kondensētais piens
Foto: Jaungada deserts bez cepšanas "Egļu čiekuri"
Sastāvdaļas
- 160 g glazētu kukurūzas pārslu
- 100 g valriekstu (sasmalcinātu)
- 1 bundža (370-380 g) vārīta kondensētā piena
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana
- Samaisa kukurūzas pārslas, sasmalcinātus riekstus un kondensēto pienu.
- Konusveida glāzes ar ietilpību 70-80 ml iekšā samitrina ar ūdeni un katrā liek iegūto maisījumu, viegli sablīvējot.
- Liek ledusskapī uz 3 stundām.
- Pēc 3 stundām uzmanīgi izņem no glāzēm gatavos "čiekurus", apgriežot uz leju.
- Uz šķīvja liek "čiekurus" un caur sietiņu pārkaisa ar pūdercukuru.
Vienkāršākais Jaungada deserts bez cepšanas, kas patiks pieaugušajiem, gan bērniem.
... reizes
Šodien skatītākās receptes