Sastāvdaļas
- 1 kg cūkgaļas
- 1 kg liellopu gaļas
- 40 g sāls
- 5 g maltu melno piparu
- 10 g ķiploku
- 500 ml ūdens
- zarnas
Pagatavošana
- Cūkgaļu un liellopu gaļu mazliet pasaldē, sagriež sīkos gabaliņos vai samaļ.
- Ķiplokus sakapā.
- Gaļai pievieno ķiplokus, piparus, sāli, samaisa, pielej ūdeni, kārtīgi samaisa, lai ūdens uzsūcas.
- Gaļas masu liek ledusskapī, uz dažām stundām.
- Pirms lietošanas, zarnas mērcē siltā ūdenī 20 minūtes, kārtīgi nomazgā.
- Kā desiņu nosienamo materiālu izmanto diegu.
- Ja ir, izmanto speciālu uzmavu, ko pievieno gaļas maļamajai mašīnai.
- Gaļas masu pilda zarnās, veidojot aptuveni 20 cm garas desiņas, galus nosien ar diegu.
- Desiņas liek 80-90 grādus karstā ūdenī, uz 20 minūtēm, blanšē.
- Tad desiņas izņem, liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
- Cep 200°C temperatūrā, 30-40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!