Sastāvdaļas
- 120 g baltās šokolādes
- 120 g saldā krējuma
- 3 - 4 olas
Pagatavošana
- Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un ūdens peldē izkausē.
- Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem, olu baltumus ar elektrisko putotāju saputo stingrās putās.
- Izkausēto šokolādi rūpīgi sajauc ar saldo krējumu un maisa līdz masa ir istabas temperatūrā.
- Šokolādes - saldā krējuma masai pievieno olu dzeltenumus un rūpīgi izmaisa.
- Saputotos olu baltumus pakāpeniski, pa ēdamkarotei, arī pievieno šai masai un rūpīgi visu samaisa viendabīgā mīklā.
- 20 cm lielu un 15 cm augstu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā mīklu.
- Uzliek kūkas formu uz cepešplāts un pārlej plāti ar 1/4 l verdoša ūdens.
- Cep 170°C temperatūrā 15 minūtes, tad samazina temperatūru līdz 160°C un cep vēl 15 minūtes. Izslēdz cepeškrāsni un atstāj kūku tur vēl 15 minūtes.
- Gatavo kūku pilnībā atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Kūku pasniedz ar augļiem, putukrējumu un kādu šampānieša glāzi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!