Japāņu kūka

Japāņu kūka - torte no trīs sastāvdaļām Foto: Japāņu kūka

Sastāvdaļas

  • 120 g baltās šokolādes
  • 120 g saldā krējuma
  • 3 - 4 olas

Pagatavošana

  1. Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un ūdens peldē izkausē.
  2. Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem, olu baltumus ar elektrisko putotāju saputo stingrās putās.
  3. Izkausēto šokolādi rūpīgi sajauc ar saldo krējumu un maisa līdz masa ir istabas temperatūrā.
  4. Šokolādes - saldā krējuma masai pievieno olu dzeltenumus un rūpīgi izmaisa.
  5. Saputotos olu baltumus pakāpeniski, pa ēdamkarotei, arī pievieno šai masai un rūpīgi visu samaisa viendabīgā mīklā.
  6. 20 cm lielu un 15 cm augstu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā mīklu.
  7. Uzliek kūkas formu uz cepešplāts un pārlej plāti ar 1/4 l verdoša ūdens.
  8. Cep 170°C temperatūrā 15 minūtes, tad samazina temperatūru līdz 160°C un cep vēl 15 minūtes. Izslēdz cepeškrāsni un atstāj kūku tur vēl 15 minūtes.
  9. Gatavo kūku pilnībā atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Kūku pasniedz ar augļiem, putukrējumu un kādu šampānieša glāzi.
 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes