Jāņogu želeja

Jāņogu želeja Foto: Jāņogu želeja

Sastāvdaļas

  • 1 kg jāņogu novārījums
  • 0,8 - 1 kg cukura

Pagatavošana

  1. Svaigas, tikko ievāktas jāņogas noskalo,, atdala kātiņus, liek katlā, pārlej aukstu ūdeni, lai ogas apņemtas un karsē, līdz ogas kļūst bālākas, miziņas ieplaisā, lej uz divkārt pārlocītas marles un notecina.
  2. Jāņogu novārījumu ar cukuru vāra, līdz želeja gatava.
  3. Karstu pilda burciņās, atdzisušu aizvāko.

Jāņogu želeju var gatavot no sulas, kas iegūta, jāņogas difuzējot vai mehāniski spiežot, kā arī no pasterizētas sulas.
Ja vēlas, jāņogu sulai var pievienot nedaudz upeņu sulas (2/3 jāņogu sulas, 1/3 upeņu sulas).
Tāpat gatavo upeņu, brūkleņu, dzērveņu, pīlādžu u.c. želejas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes