Sastāvdaļas
Mīklai:
- 5 olu dzeltenumi
- 210 g pūdercukurs
- 1 vaniļas pāksts (mīkstums)
- 3 ēdamkarotes ūdens
- 80 g sviesta
- 300 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/4 l liesa piena
Sniega hūtei:
- 5 olu baltumi
- 200 g smalkais cukurs
- 300 g jāņogas (sarkanās)
Pagatavošana
- Vispirms sagatavo mīklu. Lai to izdarītu, olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļu un ūdeni labi saputo, līdz masa kļūst gaisīga.
- Izkausē sviestu,tajā iesijā miltus ar cepamo pulveri.
- Tad pie sakultās olu dzeltenumu masas pamazām pārmaiņus pievieno pienu un miltu-cepamā pulvera maisījumu.
- Pēc vēlēšanās var kādu jāņogu pielikt arī mīklai.
- Cepešplāti izklāj ar pergamenta papīru un ielej mīklas masu.
- Cep 180°C temperatūrā 30 minūtes.
- Tikmēr saputo olu baltumus stingrās putās.
- Neilgi pirms olas ir kārtīgi sakultas, pievieno smalko cukuru un kuļ līdz gatavs.
- Jāņogas nomazgā, nobraukā no kātiņiem, nosusina un iejauc sakultajos olas baltumos.
- Jāņogu - olbaltumu maisījumu uzklāj uz kūkas un vēl cep apmēram 10 minūtes tādā pašā temperatūrā.
- Pēc vēlēšanās varat baudīt jāņogu kūku karstu, piemēram, ar vaniļas mērci vai aukstu saldējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!