Itāļu saldējums „Dželato”

Itāļu saldējums „Dželato” Foto: Itāļu saldējums „Dželato”

Sastāvdaļas

  • 4 olu dzeltenumi
  • 130 g cukura + 2 ēdamkarotes
  • 500 ml piena
  • 100 g rūgtās šokolādes
  • 40 g kakao pulvera

Pagatavošana

  1. Pienu gandrīz uzvāra, liek tajā salauztu šokolādi, izkausē.
  2. Olu dzeltenumus sakuļ ar 130 gramiem cukura, biezā masā, kura staipās.
  3. Pakāpeniski pielej pienu, turpina kult, pieber kakao pulveri, atkal sakuļ.
  4. Bļodu ar sakulto piena-kakao masu, liek uz katla ar verdošu ūdeni, uzkarsē līdz 80°C temperatūrai, pastāvīgi maisa, noņem no uguns.
  5. Mazā katliņā uzkarsē 2 ēdamkarotes cukura ar 2 ēdamkarotēm ūdens, kamēr izveidojas tumša karamele.
  6. Nedrīkst maisīt, tikai mazliet pakustināt katliņu.
  7. Karameli lej piena-kakao masā, kārtīgi samaisa.
  8. Kad saldējuma masa ir atdzisusi līdz istabas temperatūrai, to liek ledusskapī, līdz tā pilnībā atdziest.
  9. Tad saldējuma masu liek saldētavā uz vairākām stundām, pa retam apmaisa.
  10. Kam ir saldējuma pagatavošanas mašīna, gatavo to tajā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes