Sastāvdaļas
- 4 olu dzeltenumi
- 130 g cukura + 2 ēdamkarotes
- 500 ml piena
- 100 g rūgtās šokolādes
- 40 g kakao pulvera
Pagatavošana
- Pienu gandrīz uzvāra, liek tajā salauztu šokolādi, izkausē.
- Olu dzeltenumus sakuļ ar 130 gramiem cukura, biezā masā, kura staipās.
- Pakāpeniski pielej pienu, turpina kult, pieber kakao pulveri, atkal sakuļ.
- Bļodu ar sakulto piena-kakao masu, liek uz katla ar verdošu ūdeni, uzkarsē līdz 80°C temperatūrai, pastāvīgi maisa, noņem no uguns.
- Mazā katliņā uzkarsē 2 ēdamkarotes cukura ar 2 ēdamkarotēm ūdens, kamēr izveidojas tumša karamele.
- Nedrīkst maisīt, tikai mazliet pakustināt katliņu.
- Karameli lej piena-kakao masā, kārtīgi samaisa.
- Kad saldējuma masa ir atdzisusi līdz istabas temperatūrai, to liek ledusskapī, līdz tā pilnībā atdziest.
- Tad saldējuma masu liek saldētavā uz vairākām stundām, pa retam apmaisa.
- Kam ir saldējuma pagatavošanas mašīna, gatavo to tajā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!