Īru sodas maize ar rozmarīnu un dzērvenēm

Sastāvdaļas

  • 420 g miltu
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 tējkarote sāls
  • 75 g sauso dzērveņu
  • 1/2 tējkarotes rozmarīna
  • 360 ml paniņas vai piens
  • 2 ēdamkarotes etiķa

Pagatavošana

  1. Traukā sajauc miltus ar sāli un sodu.
  2. Pievieno rozmarīnu un dzērvenes.
  3. Lej paniņas (ja nav paniņas var pagatavot: pienu sajauc ar etiķi, samaisa, atliek maliņā uz 10 minūtēm), un mīca mīklu līdz mīkla kļūst viendabīga.
  4. Veido maizes kukuli diametra 15 cm.
  5. Maizes klaipiņu liek uz veidnes kurā ieklāts cepamais papīrs. 
  6. Ar asu un slapju nazi klaipiņā iegriež dziļu krustu.
  7. Cep sakarsēta cepeškrāsni 220°C temperatūrā 15 minūtes, pēc tam uz 200°C temperatūrā un cep vel 20-25 minūtes.
  8. Maizi atdzesē, līdz maizīte vairs nav karsta. 
  9. Pasniedz galdā. Izcepto maizi var turēt maisiņa saldētava līdz pat 3 mēnešiem.

Recepti piedāvā: videovirtuve.lv

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes