Īru kafijas, šokolādes, karameļu torte

Īru kafijas, šokolādes, karameļu torte Foto: Īru kafijas, šokolādes, karameļu torte

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 70 ml sojas piena, sajaukts ar miltiem (pakāpeniski, nelielās devās pievieno pienam miltus, kamēr
  • iegūst krēmveidīgu konsistenci)
  • 30 g kakao pulvera
  • 1 tējkarote cepamās sodas
  • 110 g miltu
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 50 g tumšās šokolādes
  • 2 ēdamkarotes izkausētas kokosriekstu eļļas

Kūkas 1.kārtai:

  • 60 ml īru kafija
  • 60 ml īru kafijas(cepumu kārtai)
  • 125 ml sojas krējuma
  • 675 g krēmsiera
  • 100 g cukura
  • 45 ml maltas kafijas graudiņi
  • 1 tējkarote cepamā soda
  • karameļu cepumi

Kūkas 2. kārtai:

  • 200 ml kokosriekstu krēma
  • 225 g krēmsiera
  • 125 ml sojas krējuma
  • 50 g cukura
  • 1/2 tējkarote vaniļas esence
  • 1 ēdamkarote kukurūzas miltu

Pagatavošana

  1. Pamatne: Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko kūkas formu.
  2. Dziļā bļodā sajauc kakao pulveri, cukuru un kokosriekstu eļļu līdz viendabīgai konsistencei. Tad pievieno sojas piena-miltu maisījumu,
  3. miltus, cepamo pulveri un izkausētu šokolādi. Ar elektrisko putotāju visu rūpīgi sakuļ līdz masai ir spīdīga mīklas konsistence.
  4. Mīklu izklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties aptuveni 10 minūtes.
  5. Kūkas pirmā kārta: Ar elektrisko putotāju sakuļ visas sastāvdaļas izņemot cepumus un īru kafiju.Iegūto krēmu pārklāj pār
  6. biskvītu, tād pārber to ar sasmalcinātiem cepumiem un īru kafiju.
  7. Kūkas otrā kārta: Visas nepieciešamās sastāvdaļas sakuļ ar elektrisko putotāju un pārklāj pār cepumu kārtu. Kūku liek cepties
  8. aptuveni 45 minūtes (kūka iespējams burbuļos, bet par to nav jāuztraucas, tā noteikti jābūt!) . Kad kūka būs izcepusies, tā var
  9. izskatīties vēl jēla, bet, atstājot to pāris stundas atdzesēties, tā sastings.
  10. Kūku dekorē ar šokolādi un šokolādes skaidiņām.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes