Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 70 ml sojas piena, sajaukts ar miltiem (pakāpeniski, nelielās devās pievieno pienam miltus, kamēr
- iegūst krēmveidīgu konsistenci)
- 30 g kakao pulvera
- 1 tējkarote cepamās sodas
- 110 g miltu
- 1/2 tējkarote sāls
- 50 g tumšās šokolādes
- 2 ēdamkarotes izkausētas kokosriekstu eļļas
Kūkas 1.kārtai:
- 60 ml īru kafija
- 60 ml īru kafijas(cepumu kārtai)
- 125 ml sojas krējuma
- 675 g krēmsiera
- 100 g cukura
- 45 ml maltas kafijas graudiņi
- 1 tējkarote cepamā soda
- karameļu cepumi
Kūkas 2. kārtai:
- 200 ml kokosriekstu krēma
- 225 g krēmsiera
- 125 ml sojas krējuma
- 50 g cukura
- 1/2 tējkarote vaniļas esence
- 1 ēdamkarote kukurūzas miltu
Pagatavošana
- Pamatne: Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko kūkas formu.
- Dziļā bļodā sajauc kakao pulveri, cukuru un kokosriekstu eļļu līdz viendabīgai konsistencei.
- Tad pievieno sojas piena-miltu maisījumu, miltus, cepamo pulveri un izkausētu šokolādi.
- Ar elektrisko putotāju visu rūpīgi sakuļ līdz masai ir spīdīga mīklas konsistence.
- Mīklu izklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties aptuveni 10 minūtes.
- Kūkas 1. kārta: Ar elektrisko putotāju sakuļ visas sastāvdaļas izņemot cepumus un īru kafiju.
- Iegūto krēmu pārklāj pār biskvītu, tād pārber to ar sasmalcinātiem cepumiem un īru kafiju.
- Kūkas 2.kārta: Visas nepieciešamās sastāvdaļas sakuļ ar elektrisko putotāju un pārklāj pār cepumu kārtu.
- Kūku liek cepties aptuveni 45 minūtes (kūka iespējams burbuļos, bet par to nav jāuztraucas, tā noteikti jābūt!) .
- Kad kūka būs izcepusies, tā var izskatīties vēl jēla, bet, atstājot to pāris stundas atdzesēties, tā sastings.
- Kūku dekorē ar rīvētām šokolādes skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!