Ievas Brantes biezpiena plācenīši

Ievas Brantes biezpiena plācenīši Foto: Ieva Brante

Sastāvdaļas

  • biezpiens
  • stēvijas pulveris
  • sāls
  • vaniļas cukurs
  • olas
  • dzeramā soda
  • milti
  • auzu pārslas
  • žāvētas aprikozes
  • auzu pārslu milti
  • karameļu mērce 

Pagatavošana

  1. Saspaidu ar dakšiņu biezpienu 0,5% (Nē. Ne 9, ne 7 un ne 5%, bet 0,5%!).
  2. Pievienoju cukura vietā stēvijas pulveri čut čut čutiņ un šķipsniņu sāls arī. Vaniļas cukuru pavisam nedaudz. 
  3. Pievienoju olbaltumus #Balticovo un 1/2 tējkaroti dzeramās sodas.
  4. Miltu vietā samaļu auzu pārslas. Blenderī to viegli un ātri var izdarīt. Pieberu klāt. Nedaudz atstāju uz šķīvja, lai biezpienu plācenīšus pirms cepšanas būtu kur apviļāt. 
  5. Smalki sagriežu žāvētās aprikozes un beru tās klāt. (Var likt klāt arī rozīnes vai kaltētās dzērvenes etc ogas pēc sirds patikas).
  6. Visu rūpīgi samaisu, atstāju uz kādām 20 minūtēm, lai aprikozes kļūtu mīkstākas.
  7. Ar slapju karoti ņemu pikucīšus un veidoju plāceņus, apviļāju tos auzu pārslu miltos uz šķīvja un cepu pannā bez eļļas uz mazas uguns.
  8. Ēdu ar karameļu mērci #ZeroTopping no #BodyLab bez pievienotā cukura, ar saldinātājiem.

    Paldies par recepti Ievai Brantei.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes