Sastāvdaļas
- 250 g skābā krējuma
- 1/2 bundžiņa vārīta iebiezinātā piena
- 3 olas
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 200 g cukura
- 1/2 tējkarotes dzeramās sodas (izšķīdinātas etiķī)
- milti (pēc nepieciešamības)
Krēmam:
- 150 g sviesta
- 1/2 bundžiņa vārīta iebiezinātā piena
- 2 - 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- citrona miziņas
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas ar cukuru, pakāpeniski pievieno iebiezināto pienu, skābo krējumu, kakao pulveri un dzeramo sodu.
- Tad masai pievieno izsijātus miltus, līdz tā iegūst ļoti bieza krēma konsistenci.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un liek cepties 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo visas krēmam paredzētās sastāvdaļas viendabīgā masā. Ja nepieciešams, pievieno pūdercukuru.
- Gatavo biskvītu sadala horizontāli 2 kārtās un starp tām klāj šokolādes krēmu.
- Kūku ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!