Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 4 olas
- 150 g mandeļu
- 100 g cukura
- 80 g miltu
- 100 g saldkrējuma sviesta
Pildījumam:
- 1 bundža iebiezinātā piena
- 1 ēdamkarote medus
- 50 g saldkrējuma sviesta
- 5 ēdamkarotes saldā krējuma
Papildus:
- 60 g šokolādes
- 60 ml saldā krējuma
Pagatavošana
- Mandeles sasmalcina pulverveida masā. Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem.
- Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, pievieno olu dzeltenumus, sasmalcinātās mandeles un miltus.
- Tad masai pievieno 2 olu baltumus un rūpīgi samaisa. Atlikušos olu baltumus saputo un rūpīgi iecilā mīklā.
- Šos biskvītus labāk cept katru atsevišķi. Tātad, mīklu ieklāj 2 kūkas formās, kas pārklātas ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Katru biskvītu liek cepties 180°C temperatūrā 30 minūtes.
- Krēms: Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno iebiezināto pienu, medu un karsē 10 minūtes, nepārtraukti maisot.
- Pēc pirmajām piecām minūtēm, pievieno saldo krējumu un turpina karsēt. Tad atdzesē.
- Pirmo biskvītu liek uz servējamā šķīvja, pārklāj ar daļu krēma. Atstāj uz 10 minūtēm.
- Tad pārklāj ar otru biskvītu un pārziež pār to atlikušo krēma daudzumu.
- Nelielā katliņā karsē saldo krējumu un izkausē tajā šokolādi.
- Glazūru pārziež pār kūkas virsmu un dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!