Uzkoda nr.1
Sastāvdaļas:
- ķiršu tomātiņi
- krēmsiers ar tomātu un bazilika garšu
- svaigs baziliks
- čipsi konusa veidā
- zobu bakstāmie kociņi
Pagatavošana:
- Sapilda konusiņos krēmsieru.
- Tomātiņus sagriež uz pusēm.
- Uz tomātiņiem uzliek bazilika lapu un cepurīti no čipsu konusiņiem.
- Ar zobu bakstāmiem kociņiem piefiksē, lai nekrīt.
Uzkoda nr.2
Sastāvdaļas:
- pikantais krēmsiers
- kūpināts lasis
- čipsu konusiņi
- diļļu zariņi
Pagatavošana:
- Sagriež smalki lasi un samaisa kopā ar krēmsieru.
- Pilda konusiņus un iesprauž diļļu zariņus, lai izskatītos tā it kā tas ir burkāns.
Uzkoda nr.3
Sastāvdaļas:
- sāļie krekeri
- 100 g krabju nūjiņas
- 1 vārīta ola
- 100 g siers
- 5 g dilles
- 1-2 ēd.k majonēzes
- melnā olīva
- sarkanā paprika
Pagatavošana:
- Sarīvē olu, sieru, krabju nūjiņas uz smalkās rīves.
- Smalki sakapā dilles. Pievieno majonēzi un labi izmaisa.
- Tā kā tuvojas truša gads, var veidot uzkodu truša formā.
- Veido bumbiņas, liek virsū krekeriem. No siera izveido ausis.
- No olīvām veido acis, bet no paprikas degunu.
Uzkoda nr.4
Sastāvdaļas:
- sāļie krekeri
- krēmsiers
- kūpināts lasis
- svaigs gurķis
- granātābola sēkliņas
- zobu bakstāmie kociņi
Pagatavošana:
- Uz krekeriem liek krēmsieru un lasi.
- Gurķi sagriež ar mizojamo nazi plānās šķēlītēs un ar zobu bakstāmiem kociņiem veido eglītes formu.
- Galotnē iesprauž granātābola sēkliņas.