Sastāvdaļas
- garās desiņas dabīgajā apvalkā
- siers
- sīpols
- paprika
- tomāti
- mazā bagete
- dilles, pētersīļi
- graudainās sinepes
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Bageti pārgriež gareniski uz pusēm, izņem mīkstumu, pusītes ieziež ar sinepēm - laiviņas gatavas.
- Dārzeņus sasmalcina, samaisa bļodā, pieber sāli, piparus, samaisa ar rīvētu sieru.
- Dārzeņu - siera maisījumu blīvi iepilda laiviņās.
- „Kanoe” laiviņas ar desiņām blakus liek ietaukotā veidnē un cep 20 minūtes, 150-200 °C temperatūrā, sakarsētā krāsnī.
- Desiņas pirms cepšanas sadursta ar dakšiņu.
- Pēc 20 minūtēm veidni izņem, desiņas liek „Kanoe” laiviņās, uzkaisa rīvētu sieru.
- Veidni ar laiviņām liek atkal krāsnī un turpina cept, kamēr siers kļūst sarkanīgs.
- Sinepju vietā varat izmantot dažādas mērces, dārzeņiem varat pievienot sēnes, mazsālītus gurķīšus utt.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!