Sastāvdaļas
4 porcijām
-
8 tējkarotes pesto
-
80 g sviesta
-
16 šķēles “Kungu” tostermaizes
-
250 g rīvēta Alpu siera
-
1 zaļā paprika
-
1 mazs sarkanais sīpols
-
½ tējkarotes sāls
-
½ tējkarotes svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
-
Papriku sagriež mazos gabaliņos, sīpolu smalki sakapā. Bļodā sajauc kopā sagrieztos dārzeņus, rīvētu sieru, sāli un piparus.
-
Tostermaizes no vienas puses noziež ar pesto, no otras ar sviestu.
-
Sviestu atstājot maizītes ārpusē, bet pesto iekšpusē, starp divām tostermaizes šķēlēm kārto gatavo maisījumu.
-
Maizes cep karstmaižu pannā, bet, ja tādas nav, uz vidēji augstas uguns uzkarsē pannu, tajā liek sagatavotās maizes, pa virsu uzliek slogu – kādu smagu katlu vai pannu, un cep aptuveni 4–5 minūtes no katras puses.
-
Pasniedz vēl karstas, lai izbaudītu staipīgo sieru, vai sapako līdzņemšanas maltītei.
Recepte veidota pēc AS “Hanzas Maiznīcas” pasūtījuma.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!