Sastāvdaļas
- gurķi
- tomāti
- patisoni
- dārzeņi
- garšaugi
Pagatavošana
- Gurķus var skābēt kopā ar daudziem dārzeņiem: zaļiem, bālganiem tomātiem, maziem nepāraugušiem patisoniem un kabačiem, baklažāniem u. c.
- Parasti dārzeņus ievieto starp gurķiem trauka vidū, bet tomātus var ievietot visā trauka tilpumā.
- Skābējot šādus asorti, par garšaugiem ieteicams izmantot baziliku un lauru lapas.
- Skābēti gurķi kopā ar zaļiem un bālganiem tomātiem uzglabājas labāk nekā ieskābēti vieni paši.
- Sālsūdens pagatavošana un pārliešana tāda pati, kā skābējot gurķus vienus pašus bez dārzeņu piejaukuma.
- Nav ieteicams gurķus skābēt kopā ar gataviem sarkaniem tomātiem, jo tie paliek mīksti, izjūk.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!