Sastāvdaļas
- 1 svaigs gurķis
- 1 tējkarote sāls
- 2 ēdamkarotes etiķa
- 2 ēdamkarotes sojas mērces
- 1 tējkarote maltu čili piparu
- 1 ēdamkarote sezama sēkliņu
- 4 ēdamkarotes augu eļļas
- 5 ķiploka daiviņas
Pagatavošana
- Gurķi sagriež salmiņos, uzber sāli, kārtīgi samaisa, atstāj uz 20 minūtēm, tad nolej izdalījušos sulu.
- Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē virs gurķiem, pievieno čili piparus, etiķi, sojas mērci.
- Uzkarsē augu eļļu, ber tajā sezama sēkliņas, ātri samaisa.
- Eļļas maisījumu pārlej gurķiem, kārtīgi samaisa.
- Gurķus liek traukā un atstāj ievilkties.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!