Sastāvdaļas
- 600 g liellopu gaļas
- 200 g sīpolu
- 1 vidēja lieluma tomāts
- 10 g paprikas
- 600 g kartupeļu
- 100 g cūku tauki
- 700 - 800 g ūdens
- pipari
- sāls
Mīklai:
- 200 g milti
- 100 g ūdens
- 1 ola
- sāls
Pagatavošana
- Katlā ar uzkarsētiem taukiem ieber sīki sagrieztus sīpolus.
- Kad sīpoli kļūst gaiši rozā, pieliek gabaliņos sagrieztu gaļu, pārkaisa ar sāli, pipariem un viegli apcep.
- Kad sīpoli kļūst gaiši brūni, katlā pielej 700 - 800 g ūdens un vāra, līdz gaļa kļūst gandrīz mīksta.
- Tad pieliek gabaliņos sagrieztus kartupeļus, tomātus un papriku.
- Pirms gulaša pasniegšanas tam pievieno sīkos gabaliņos sagrieztu vārītu mīklu.
Mīklu gatavo šādi: no 200 g miltu, 100 g ūdens, vienas olas un šķipsniņas sāls pagatavo stingru mīklu, sagriež nelielos gabaliņos un vāra verdošā ūdenī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!