Gudrības salāti

Gudrības salāti Foto: Gudrības salāti

Sastāvdaļas

  • 500 g seleriju
  • 500 g ābolu
  • 50 g sīpolu
  • ēdamkarote diļļu

Pārliešanai:

  • 1 litrs ūdens
  • 75 g cukura
  • 15 g sāls

Pagatavošana

  1. Sakņu selerijas rūpīgi nomazgā, nomizo, vēlreiz nomazgā aukstā ūdenī un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
  2. Lai selerijas nepaliktu tumšas, rīvēšanas laikā pievieno mazliet atšķaidītu citronskābi.
  3. Labāki ir skābie Antonovkas āboli, tos nomazgā un izņem serdi, nomizo, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
  4. Sīpolus notīra un sīki sagriež.
  5. Diļļu lapiņas noskalo, ļauj notecēt ūdenim un sīki sagriež.
  6. Ābolus sagatavo pēdējos, lai tie nepaliek pārāk tumši (neoksidējas).
  7. Visus dārzeņus sajauc kopā un diezgan stingri sapilda dezinficētās burkās.
  8. Pēc tam burkas saturam pārlej verdošu sālsūdeni un cukurūdeni.
  9. Uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē un pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes, 2 litru burkas – 25 minūtes.

Padoms:
Pirms lietošanas burku atvāko, nolej lieko šķidrumu, pievieno skābo krējumu un majonēzes mērces maisījumu. Pēc burkas atvākošanas salāti tūliņ jāizlieto.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes