Sastāvdaļas
- 500 g seleriju
- 500 g ābolu
- 50 g sīpolu
- ēdamkarote diļļu
Pārliešanai:
- 1 litrs ūdens
- 75 g cukura
- 15 g sāls
Pagatavošana
- Sakņu selerijas rūpīgi nomazgā, nomizo, vēlreiz nomazgā aukstā ūdenī un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
- Lai selerijas nepaliktu tumšas, rīvēšanas laikā pievieno mazliet atšķaidītu citronskābi.
- Labāki ir skābie Antonovkas āboli, tos nomazgā un izņem serdi, nomizo, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
- Sīpolus notīra un sīki sagriež.
- Diļļu lapiņas noskalo, ļauj notecēt ūdenim un sīki sagriež.
- Ābolus sagatavo pēdējos, lai tie nepaliek pārāk tumši (neoksidējas).
- Visus dārzeņus sajauc kopā un diezgan stingri sapilda dezinficētās burkās.
- Pēc tam burkas saturam pārlej verdošu sālsūdeni un cukurūdeni.
- Uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē un pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes, 2 litru burkas – 25 minūtes.
Padoms:
Pirms lietošanas burku atvāko, nolej lieko šķidrumu, pievieno skābo krējumu un majonēzes mērces maisījumu. Pēc burkas atvākošanas salāti tūliņ jāizlieto.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!