„Gudrā kūka”

„Gudrā kūka” Foto: „Gudrā kūka”

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 125 g sviesta
  • 500 ml silta piena
  • 115 g miltu
  • 150 g cukura
  • 1/2-1 tējkarote vanilīna
  • 1 ēdamkarote ūdens

Pagatavošana

  1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
  2. Olu baltumus kopā ar šķipsniņu sāls, sakuļ stingrās putās.
  3. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, vanilīnu un ūdeni.
  4. Sviestu izkausē, mazliet atdzesē.
  5. Atdzesēto sviestu pielej olu dzeltenumu masai un sakuļ.
  6. Tad, 3 piegājienos, pievieno miltus, pēc katras pievienošanas, kārtīgi sakuļ.
  7. Pielej pusi piena, kārtīgi sakuļ, tad pielej atlikušo pienu, vēlreiz sakuļ.
  8. Uzmanīgi iemaisa sakultos olu baltumus, virzienā no augšas uz leju.
  9. Veidni ietauko ar sviestu, pārkaisa ar miltiem, lej mīklu - mīkla būs ļoti šķidra - neuztraucieties!
  10. Cep 175°C temperatūrā, 40 minūtes līdz 1 stundai 20 minūtēm.
  11. Kādam būs nepieciešamas tikai 40 minūtes, kādam - ilgāk - viss atkarīgs no krāsns.
  12. Pievērsiet uzmanību - virsējai daļai jāapbrūnē, visam mazliet jāšūpojas.
  13. Kūku pilnībā atdzesē.
  14. Pārkaisa ar pūdercukuru, sagriež gabalos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes