Sastāvdaļas
Krēmam:
- 200 ml saldais krējums
- 200 g svaigais siers
- sauja karamelizēti zemesrieksti
- rīvētas dzērvenes ar cukuru (derēs arī dzērveņu ievārījums bet tas noteikti būs saldāks)
Ruletes virsai:
- 70 g melnās šokolāde
- 70 g saldais krējums
- dažas saujas karamelizēti zemesrieksti
- cukurs (labāk pūdercukurs) pēc garšas (liku pāris ēdamkarotes, jo pievienoju karamelizētus riekstus)
Pagatavošana
- Izcep un atdzesē biskvītu - biskvīta recepte pieejama Instagram - Santas Saldā Virtuve. Biskvītam pievienoju nedaudz sarkanās krāsvielas, lai biskvīts iegūtu nedaudz rozīgu toni.
- Saldo krējumu saputo ar svaigo sieru, un cukuru. Iemaisa zemesriekstus.
- Biskvītu pārsmērē ar dzērvenēm, krēmu un satin ruletē.
- Saldo krējumu uzsilda līdz pirmajam burbulim, pārlej šokolādei.
- Pēc dažām min samaisa viendabīgā masā. Pārlej ruletei, pārkaisa ar zemesriekstiem.
- Liek uz dažām stundām (vai labāk nakti) ledusskapī.
Receptes un foto autore: Santas Saldā Virtuve
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!