Sastāvdaļas
Sastāvdaļas biskvītam:
- 8 olas
- 8 ēdamkarotes cukurs
- 7 ēdamkarotes kviešu milti
- 1 ēdamkarote kukurūzas ciete
- šķipsna sāls
- 0,25 g safrāns
Sastāvdaļas krēmam:
- 200 ml saldais krējums
- 200 g svaigais siers
- sauja karamelizēti zemesrieksti
- rīvētas dzērvenes ar cukuru (derēs arī dzērveņu ievārījums bet tas noteikti būs saldāks)
Sastāvdaļas ruletes virsai:
- 70 g melnās šokolāde
- 70 g saldais krējums
- dažas saujas karamelizēti zemesrieksti
- cukurs (labāk pūdercukurs) pēc garšas (liku pāris ēdamk., jo pievienoju karamelizētus riekstus)
Pagatavošana
- Gatavo biskvītu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, dzeltenumiem pievieno cukuru un rūpīgi puto, līdz masa kļūst gaiša un pufīga.
- Pievieno miltus un cieti. Pievieno saberztu safrānu. Olu baltumus saputo stingrās putās( nepārputojiet) un nemaisot iecilā olu dzeltenumos.
- Pannā ieliek cepamo papīru, lēnām ielej mīklu un izlīdzina. Cep 200 grādos 12 minūtes.
- Uzmanīgi izņem no krāsns un ļauj dažas minūtes pastāvēt. Tad apgriež otrādi, noņem cepamo papīru, apgriež atpakaļ. Ja nepieciešams, nogriež taisnas malas.
- Saldo krējumu saputo ar svaigo sieru, un cukuru. Iemaisa zemesriekstus.
- Biskvītu pārsmērē ar dzērvenēm, krēmu un satin ruletē.
- Saldo krējumu uzsilda līdz pirmajam burbulim, pārlej šokolādei. Pēc dažām min samaisa viendabīgā masā. Pārlej ruletei, pārkaisa ar zemesriekstiem.
- Liek uz dažām stundām (vai labāk nakti) ledusskapī.
Recepte un foto: Santas Saldā Virtuve
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!