Griķu, cūkas krūtiņas un šampinjonu sacepums

Griķu, cūkas krūtiņas un šampinjonu sacepums Foto: Griķu, cūkas krūtiņas un šampinjonu sacepums

Sastāvdaļas

  • 200 g griķu
  • 300 g šampinjonu vai citu sēņu
  • 1 sīpols
  • 150 g žāvētas cūkas krūtiņas
  • 1 ola
  • 150 g krējuma
  • saišķītis zaļumu
  • 50 g skaidiņās rīvēta siera
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Griķus pārlej ar puslitru karsta ūdens, pieber sāli, uzliek katliņam vāku un nemaisot lēni vāra 10 minūtes, tad noņem no uguns un patur vēl 10 minūtes, līdz griķi ir uzņēmusi sevī visu ūdeni un kļuvuši mīksti un irdeni.
  2. Žāvēto gaļu sagriež gabaliņos, panna mazliet apcep.
  3. Liek klāt sagrieztas sēnes un sasmalcinātu sīpolu, ja vajag, pielej nedaudz eļļas, apcep.
  4. Iemaisa vārītos griķus, sasmalcinātus zaļumus, sāli, piparus un visu liek ietaukotā veidnē.
  5. Olu sakuļ ar krējumu, sāli, pipariem, iejauc lielāko daļu rīvēta siera, pārlej griķiem un sēnēm veidnē.
  6. Pārber pārējo sieru, liek sakarsēta krāsnī un 200 °C temperatūra cep 15-20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes