Griķi ar baravikām un šampinjoniem

Griķi ar baravikām un šampinjoniem Foto: Griķi ar baravikām un šampinjoniem

Sastāvdaļas

  • 75 g griķu
  • 25 g sīpolu
  • 5 g ķiploku
  • 20 g sviesta
  • 300-400 ml dārzeņu buljona
  • 65 g baraviku
  • 50 g šampinjonu
  • 5 g diļļu, pētersīļu
  • sarkano jāņogu ķekars rotāšanai

Pagatavošana

  1. Baravikas un šampinjonus sagriež un izvāra.
  2. Sīpolus sakapā, zaļumus sakapā.
  3. Pannā sakarsē sviestu, cep sīpolus, pievieno sakapātus ķiplokus, cep, maisot 2-3 minūtes.
  4. Pieber sausus, nevārītus griķus, visu, maisot, cep, 5 minūtes.
  5. Pieber sāli pēc garšas, pakāpeniski pielej dārzeņu buljonu - uzlej 100 ml buljona, pilnībā to iztvaicē, pielej vēl 100 ml buljona, atkal iztvaicē.
  6. Šādi rīkojas tik ilgi, kamēr griķi ir gatavi, griķiem jāsanāk irdeniem.
  7. Citā pannā lej augu eļļu, cep šampinjonus, pievieno baravikas, maisot cep uz lielas uguns, kamēr parādās brūngana garoziņa.
  8. Ceptās sēnes pievieno griķiem, pievieno sakapātus zaļumus, sāli, piparus pēc garšas, samaisa, pasniedz.
  9. Rotā ar dillēm un sarkanajām jāņogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes