Sastāvdaļas
- 400 g gaļas ar kaulu
- 100 g griķi
- 1-2 kartupeļi
- 1 burkāns
- 1 sarkanā paprika
- 1 vidējs sīpols
- 1-2 vidēji tomāti
- 1-2 ķiploka daiviņas
- zaļumi pēc garšas
- sāls, pipari un citas garšvielas pēc garšas
- krējums
Pagatavošana
- Gaļu pārlej ar 1,5 - 2 litriem auksta ūdens, uzvāra, noputo un lēni vāra, līdz gaļa ir mīksta. Apmēram 2–2,5 stundas. Tad gaļu no buljona izņem, to izkāš un lej atpakaļ katlā.
- Burkānu sarīvē, ķiploku izspiež, sīpolu, papriku un tomātu sagriež nelielos kubiņos vai salmiņos.
- Uz sausas pannas grauzdē griķus apmēram minūti. Izņem no pannas.
- Pēc tam nelielā eļļas daudzumā sākumā apcep sīpolu kopā ar ķiploku, tad pievieno burkānu, papriku, sāli un piparus pēc garšas. Turpina cept apmēram 3 minūtes. Beigās pievieno tomātus un cep visu kopā vēl kādas 2 minūtes.
- Kartupeļus sagriež kubiņos vai salmiņos. Gaļu atdala no kauliem.
- Kartupeļus, gaļu, grauzdētus griķus liek vārīties buljonā. Pievieno sāli un citas garšvielas pēc garšas.
- 5 minūtes pirms zupas gatavības pievieno apceptus dārzeņus un turpina vārīt.
- Pasniedz ar zaļumiem un krējumu.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!