Grauzdētu griķu - dārzeņu zupa

Grauzdētu griķu - dārzeņu zupa Foto: Grauzdētu griķu - dārzeņu zupa

Sastāvdaļas

  • 400 g gaļas ar kaulu
  • 100 g griķi
  • 1-2 kartupeļi
  • 1 burkāns
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 vidējs sīpols
  • 1-2 vidēji tomāti
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • zaļumi pēc garšas
  • sāls, pipari un citas garšvielas pēc garšas
  • krējums

Pagatavošana

  1. Gaļu pārlej ar 1,5 - 2 litriem auksta ūdens, uzvāra, noputo un lēni vāra, līdz gaļa ir mīksta. Apmēram 2–2,5 stundas. Tad gaļu no buljona izņem, to izkāš un lej atpakaļ katlā.
  2. Burkānu sarīvē, ķiploku izspiež, sīpolu, papriku un tomātu sagriež nelielos kubiņos vai salmiņos.
  3. Uz sausas pannas grauzdē griķus apmēram minūti. Izņem no pannas.
  4. Pēc tam nelielā eļļas daudzumā sākumā apcep sīpolu kopā ar ķiploku, tad pievieno burkānu, papriku, sāli un piparus pēc garšas. Turpina cept apmēram 3 minūtes. Beigās pievieno tomātus un cep visu kopā vēl kādas 2 minūtes.
  5. Kartupeļus sagriež kubiņos vai salmiņos. Gaļu atdala no kauliem.
  6. Kartupeļus, gaļu, grauzdētus griķus liek vārīties buljonā. Pievieno sāli un citas garšvielas pēc garšas.
  7. 5 minūtes pirms zupas gatavības pievieno apceptus dārzeņus un turpina vārīt.
  8. Pasniedz ar zaļumiem un krējumu.

Receptes un foto autore: Aina Pitrāne

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes