Glazēti burkāni ar ingveru

Glazēti burkāni ar ingveru Foto: Glazēti burkāni ar ingveru

Sastāvdaļas

  • 6 - 8 burkāni
  • 1 ēdamkarote ar kaudzi sviesta
  • 1 - 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • 2 tējkarotes sarīvēta ingvera
  • šķipsna kaltēta oregano jau raudenes
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Katlā ielieciet tvaicējamo paliktni, ielejiet ūdeni un uzvāriet to.
  2. Burkānus sagrieziet ripiņas, novietojiet uz paliktņa katlā un vāriet tvaikos 10 minūtes vai kamēr tie mīksti.
  3. Ja nepieciešams papildiniet ūdens daudzumu!
  4. Pēc tam izņemiet burkānus no katla un ļaujiet tiem mazliet apžūt.
  5. Izkausējiet uz pannas sviestu, iemaisiet tajā kļavu sīrupu un ingveru.
  6. Tad ievietojiet burkānus un ļaujiet, lai tie apcepas - karamelizējās.
  7. Ja nepieciešams, pievienojiet sāli un piparus.
  8. Noņemiet no pavarda un pārkaisiet ar oregano.
  9. Glazētos burkānus pasniedz kā piedevu pie ceptiem gaļas ēdieniem, taču tie lieliski garšo arī tāpat.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes