Sastāvdaļas
- 6 - 8 burkāni
- 1 ēdamkarote ar kaudzi sviesta
- 1 - 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
- 2 tējkarotes sarīvēta ingvera
- šķipsna kaltēta oregano jau raudenes
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Katlā ielieciet tvaicējamo paliktni, ielejiet ūdeni un uzvāriet to.
- Burkānus sagrieziet ripiņas, novietojiet uz paliktņa katlā un vāriet tvaikos 10 minūtes vai kamēr tie mīksti.
- Ja nepieciešams papildiniet ūdens daudzumu!
- Pēc tam izņemiet burkānus no katla un ļaujiet tiem mazliet apžūt.
- Izkausējiet uz pannas sviestu, iemaisiet tajā kļavu sīrupu un ingveru.
- Tad ievietojiet burkānus un ļaujiet, lai tie apcepas - karamelizējās.
- Ja nepieciešams, pievienojiet sāli un piparus.
- Noņemiet no pavarda un pārkaisiet ar oregano.
- Glazētos burkānus pasniedz kā piedevu pie ceptiem gaļas ēdieniem, taču tie lieliski garšo arī tāpat.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!