Sastāvdaļas
- 1 l tomātu sulas
- 3 tomāti
- 3 ķiploka daiviņas
- 3 gurķi
- 1 paprika
- 75 ml olīveļļas
- 1 ēdamkarote vīnoga etiķa 6%
- 3 kaltētas maizes gabaliņi
- 1/2 sīpola
- grauzdiņi
Pagatavošana
- Baltmaizi sagriež kubiņos.
- Sacep maizes grauzdiņu kubiņus cepeškrāsnī 185°C temperatūrā 5-8 minūtes.
- Gurķi nomizo, papriku, sagriež.
- Atlikušos dārzeņus sagriež kubiņos.
- Uzvāra ūdeni, tomātu blanšēšanai.
- Tomātiem iegriež krusteniski mizu, liek bļodā un aplej ar verdošu ūdeni. Noskalo aukstā ūdenī.
- Novelk tomātiem mizu ,sagriež un izņem seklas, tomātus liek blenderī kopā ar papriku, gurķi, ķiploku, sāli, kaltēto maizi, vīnogu etiķi, tomātu sulu un olīveļļu.
- Visu sablenderē. Ja nepieciešams beigās zupai pēc garšas var pievieno etiķi, sāli, melnos piparus un čili aso mērci.
- Pasniedzot pa virsu liek karoti grauzdiņu un sagrieztos tomātus ar gurķiem. Gatavošanas laiks 20 minūtes 4 porcijām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!