Garšīgas un viegli pagatavojamas ribiņas

Garšīgas un viegli pagatavojamas ribiņas Foto: Garšīgas un viegli pagatavojamas ribiņas

Sastāvdaļas

  • 500 g ribiņu 
  • sāls
  • malti čili pipari
  • ķiploku pulveris
  • estragons
  • baziliks
  • malta paprika
Mērcei:
  • 120ml kečupa
  • 1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura

Pagatavošana

  1. Ribiņas noskalo, nosusina, novelk plēves un nogriež liekos taukus.
  2. Visas garšvielas samaisa traukā un kārtīgi ierīvē ribiņas, lai tās pilnībā būtu noklātas.
  3. Ribiņas dubulti ietin folijā, cieši aiztaisa malas, lai neiztek sula.
  4. Cep 180°C temperatūrā, 2 stundas.
  5. 15 minūtes pirms cepšanās beigām, gatavo mērci - visas sastāvdaļas samaisa.
  6. Izņem ribiņas no krāsns, noziež ar mērci vienu pusi (bagātīgi).
  7. Krāsni pārslēdz grila režīmā(samazina uguni), noziestās ribiņas turpina cept 5 minūtes.
  8. Tad ribiņas izņem, apgriež otrādi un arī turpina cept 5 minūtes.
  9. Pasniedz ar kartupeļiem vai citām piedevām, pēc Jūsu izvēles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes