Garneļu salāti ar kartupeļiem, burkāniem un avokado

Garneļu salāti ar kartupeļiem, burkāniem un avokado Foto: Garneļu salāti

Sastāvdaļas

  • 500 g garneļu
  • 1 kartupelis
  • 1 burkāns
  • 1-2 avokado pusītes
  • 2 olas
  • sāls
  • 2 tējkarotes želatīna
  • 1/2 glāzes ledaina ūdens
  • majonēze
  • skābais krējums
Rotāšanai:
  • zaļumi
  • citroni
  • garneles

Pagatavošana

  1. Garneles vāra 3 minūtes, pievienojot sāli, lauru lapas, piparu graudiņus - atdzesē un notīra.
  2. Želatīnu pārlej ar ledainu ūdeni, atstāj uzbriest, tad izšķīdina karsta ūdens peldē - kārtīgi izmaisa.
  3. Atdzesē.
  4. Skābo krējumu un majonēzi samaisa, vienādos daudzumos, pievieno želatīnu - samaisa.
  5. Ņem salātu trauku, ieklāj pārtikas plēvi, tā, lai maliņas pārkārtos pāri malām.
  6. Liek garneles, uzklāj majonēzes-skābā krējuma-želatīna maisījumu.
  7. Tad liek cieti vārītas, rīvētas olas, pieber sāli, uzklāj majonēzi.
  8. Liek sagrieztu avokado mīkstumu, aprasina ar citronu sulu, uzklāj majonēzi.
  9. Tad sīki sagriezts vārīts burkāns, uzklāj majonēzi, uzber sāli.
  10. Vārīti, rīvēti kartupeļi, pieber sāli, uzklāj majonēzi.
  11. Salātus liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  12. Salātus liek pasniegšanas traukā, noņem pārtikas plēvi, rotā pēc saviem ieskatiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes