Garneļu salāti ar avokado un olām

Garneļu salāti ar avokado un olām Foto: Garneļu salāti ar avokado un olām

Sastāvdaļas

  • 500 g garneļu
  • 1 kartupelis
  • 1 burkāns
  • 1 avokado
  • 2 olas
  • sāls
  • 2 tējkarotes želatīna
  • 1/2 glāzes ūdens
  • majonēze, skābais krējums
  • zaļumi, citrona šķēlītes, garneles rotāšanai

Pagatavošana

  1. Garneles vāra 3 minūtes - pievieno garšvielas, sāli, lauru lapu, melno piparu graudiņus, gatavas notīra.
  2. Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni, atstāj uzbriest, tad izšķīdina karsta ūdens peldē, kārtīgi izmaisa, atdzesē.
  3. Samaisa majonēzi ar skābo krējumu vienādās proporcijās, pievieno želatīnu - samaisa.
  4. Salātu traukā ieklāj pārtikas plēvi, lai malas karātos pāri.
  5. Pirmo kārtu liek garneles, uzklāj majonēzes maisījumu.
  6. Otrā kārta - cieti vārītas, rīvētas olas, uzber sāli, uzklāj majonēzes maisījumu.
  7. Trešā kārta - gabaliņos sagriezts avokado, aprasināts ar citrona sulu, uzklāj majonēzes maisījumu.
  8. Ceturtā kārta - sīki sagriezts vārīts burkāns, uzklāj majonēzes maisījumu, uzber sāli.
  9. Piektā kārta - rīvēts vārīts kartupelis, uzber sāli un uzklāj majonēzes maisījumu.
  10. Salātu trauku liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  11. Pasniedzot, salātu trauku apgriež otrādi uz lēzena šķīvja, uzmanīgi noņem pārtikas plēvi, rotā salātus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes